Tanítványaink sikerei 2016-ban

A NASA-nál is dolgozik egykori kossuthos diák

Tehetségnapot tartottak a Kossuth-gimnáziumban. A bemutatottak példaképek is lehetnek.

Számos tehetséggondozó programban vesz részt Debrecen egyik legnagyobb iskolája.

Debrecen. Dr. Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája tehetségnapi megnyitóján hangsúlyozta: az ilyen jól működő iskola vonzza azokat a gyerekeket, fiatalokat, akik igényesek arra, hogy milyen intézményben tanulnak.

– Ez a kedvező adottság arra kötelezi a fenntartót, hogy a minőséget a jövőben is fenntartsa – emelte ki dr. Bartha Elek.

Tehetségek sora

Kiss Gabriella, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája gimnáziumának intézményvezető-helyettese elmondta: immáron három helyen működnek, a Csengő utcán, a Kossuth utcán és a Hajó utcai, volt Arany János Iskolában. Összesen 2 ezer 200 diákjuk van, ezen belül a gimnáziumban 860-an tanulnak. Arról is beszélt, hogy az Erasmus Programban például humán és reál érdeklődésű diákokkal egyaránt foglalkoznak. Van nyelvi program, évek óta kapcsolatot tartanak a Goethe Intézettel és tehetséggondozó pályázatokban is részt vesznek.

A Kossuthból indult fiatalokat is nyomon követik. Országosan ismert manapság például dr. Szekanecz Zoltán orvos, Bényei Éva, aki a világító baktériumokat kutatja és Molnár Lajos, ő jelenleg a Nasa-nak dolgozik. HBN–OCs

Forrás:

http://www.naplo.hu/helyi/2016/06/01/a-nasa-nal-is-dolgozik-egykori-kossuthos-diak.naplo