Miért érdemes a Kossuth-gyakorlóban tanulni?

Indokolhatja ezt egyedi iskolaszerkezetünk, ebből fakadó lehetőségeink és céljaink: a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája az interdiszciplináris, 12 évfolyamot összekapcsoló tanulás-tanítás folyamatával járul hozzá a diákok fejlődéséhez. Ezt a küldetést az iskola tanárai, dolgozói és diákjai a minőségügy elkötelezettjeként a Debreceni Egyetem mint fenntartó segítségével és támogatásával teljesítik. Olyan gyermekközpontú iskola kialakítása a célunk, mely a szilárd alapműveltség mellett biztosítja tanulói számára a képességeiknek megfelelő továbbhaladást, a jövőjükhöz elengedhetetlen nyelvtudást, az alkalmazható informatikai ismereteket és készségeket. Olyan rugalmas, alkalmazó tudás birtokosaivá kívánjuk tenni diákjainkat, amellyel tehetséggondozásuk egyénre szabottan kiteljesedhet, eredményesen vehetnek részt versenyeken, sikeres egyetemi felvételi vizsgákat tehetnek, hogy piacképes szakképesítéseket szerezhessenek. Gyakorlóiskolai létünkből következően mindezt összehangoljuk a hatékony tanárképzés elősegítésével, támaszkodva a jól felkészült, szakmailag igényes tanárainkra, és a velük együttműködő szülőkre – mindvégig szem előtt tartva azt a kitüntetett szempontot, hogy egészséges életmódra és környezettudatosságra kell nevelnünk a jövő generációit.

Eredményes eddigi tevékenységünket kiegészítve, együtt, egymást erősítve, innovatív feladatok tervezésével, kialakításával és megvalósításával, a változó környezethez alkalmazkodva és a kihívások figyelembe vételével fogjuk elérni céljainkat.

Megjelent 2017 legjobb száz magyar középiskolájának listája, amit évente egyszer állít össze a HVG. A szerkesztők idén is a matematikai és a szövegértési kompetenciamérés, a magyar-, a matematika-, a történelem- és a nyelvi érettségi eredményeit, valamint a végzősök felvételi eredményeit vették figyelembe. A legjobb debreceni középiskola 2016-hoz hasonlóan a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma lett: a 18. helyen végezett az országos rangsorban. Örülünk az intézmény jó helyezésének, és büszkék vagyunk arra, hogy a Debrecenben működő középiskolák és a vidéki gyakorló gimnáziumok közül is a legjobb eredményt értük el. A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája mind a felvételi jelentkezésekben, mind a tanulmányi eredményekben élen jár. Diákjaink 95% feletti felsőoktatási felvételi eredményei és a gyerekek tanulmányi versenyeken elnyert díjai és elismerései is jól mutatják, hogy a képzés minőségét a régi hagyományokra épülő innovatív szakmai munka biztosítja ebben a hatékonyan működő 21. századi összevont iskolában.

A gazdag diákéletről, a sok-sok programról nem beszélek. Kérdezzék/kérdezzétek bátran iskolánk tanulóit!

Dr. Futóné Monori Edit

intézményvezető